Buddy Obstacle Run

DOE MEE AAN DE BUDDY OBSTACLE RUN OP ZONDAG 4 OKTOBER 2020 EN STEUN HET ZZF!

In een prachtig natuurgebied in de gemeente Bronckhorst en nabij Doetinchem, waar bos en water samenkomen, ligt het parcours van de Buddy Obstacle Run najaarseditie! In de schaduw van de bomen rijzen uiteenlopende hindernissen op, van klein en natuurlijk tot grotesk en uitdagend.

De start en finish van het evenement zijn gelokaliseerd op het terrein van Camping Jena met de nodige voorzieningen zoals kleedkamers en toiletten, maar ook verwennerij voor de inwendige mens en bruisend vermaak en gezelligheid met muziek, kraampjes en veel bekijks. Deze Buddy Obstacle Run kent drie afstanden; voor de jeugdige en gehandicapte deelnemers het 3,5 km parcours. Voor iedereen, dus ook de gehandicapte sporter die denkt iets meer uitdaging aan te kunnen is er een 7 km parcours. En voor de echte die hard sportievelingen is er de 11 km. De eerste najaarseditie belooft spectaculair te worden. Zo komen er maar liefst 34 uitdagende hindernissen waaronder ook speciaal ontwikkelde hindernissen die geschikt zijn om met een rolstoel te nemen!

Met dit evenement in Bronckhorst vragen wij ook aandacht voor jonge kinderen met de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa (samen IBD genoemd). In Nederland treft deze ernstige darmziekte jaarlijks ongeveer 75 heel jonge kinderen. Hun prognose is veel slechter dan bij oudere kinderen en volwassenen met deze ziekte. Omdat hun ziekte lastig is vast te stellen wordt behandeling vaak laat gestart. En door gebrek aan passende medicatie lopen jonge patiënten bovendien een groter risico op ernstige complicaties, verwijdering van delen van de darm en aanleg van een stoma. Kortom, deze kinderen hebben een veel lagere kwaliteit van leven en dat willen en kunnen we veranderen!

Onder leiding van Dr. Tim de Meij wil een onderzoeksteam in het UMC/VUmc veelbelovende markers in de ontlasting en in bloed testen, voor snellere diagnose. Verder wil dit team de behandelstrategie voor deze groep kwetsbare patiënten verbeteren, omdat de beschikbare medicijnen minder goed werken bij jonge kinderen. Het onderzoek kan bij voldoende financiering van start gaan. Door mee te doen met de Buddyrun en op de website van www.buddyrun.nl een sponsorpagina te maken en te delen kunt u geld inzamelen. De sponsorbijdragen gaan 100% naar het goede doel!

Voor meer informatie en inschrijven kijk op www.buddyrun.nl!

 

 

 

 

 

 

 

 

De Buddy Obstacle Run wordt georganiseerd door de Stichting Battle4kids (www. battle4kids.nl). De richtlijnen van het RIVM zullen hierbij in acht genomen worden.

Heeft u zelf binnen het gezin te maken met IBD of u kent iemand, wij komen graag met u in contact #samensterk. De organisatie zou graag deze dag met speciale aandacht voor IBD samen met u, alle IBD lotgenoten, versterken.

Vindt u het leuk om mee te helpen, mee te denken of wilt u graag aanwezig zijn, wij horen u graag. Een reactie kunt u richten aan info@zzf.nl. ZZF zal u altijd eerst zelf benaderen en met u de wensen met betrekking tot de organisatie en betrokkenheid tot de buddyrun bespreken.