Duckrace 2015 – zeldzaam ziek zijn doe je liever niet in je EENDJE

Zeldzaam ziek zijn doe je liever niet in je EENDJE. Op zaterdag 29 augustus gaf ZZF ambassadeur Fred van Leer het startschot voor onze duckrace. Meer dan 2000 badeendjes deed vervolgens hun uiterste best om als eerste over de finish te drijven. Deelnemers konden prijzen winnen die beschikbaar waren gesteld door sponsoren, zoals maar liefst € 1000 cash. De race vond plaats tijdens het evenement Bruisend Reeuwijk.

Epidermolysis Bullosa
Het Zeldzame Ziekten Fonds steunt met deze duckrace onderzoek naar de zeldzame aandoening Epidermolysis Bullosa(Vlinderkind). EB is een is een erfelijke huidziekte die al bij lichte wrijving blaren doet ontstaan. Buiten spelen, kleding dragen en zelfs knuffelen met vader of moeder: alles is de huid teveel. Om wonden te ontsmetten moeten patiëntjes bijna dagelijks in een chloor-bad liggen en net als bij vele andere zeldzame ziekten is de levensverwachting laag.

Resultaat
Burgemeester Van der Kamp overhandigde onze ambassadeur een cheque van € 10.080. Dit geld is verzameld door de sponsoren van de eendjes en verdubbeld door de Rotaryclub Reeuwijk. Wij bedanken de organisatie van Bruisend Reeuwijk, de Rotaryclub Reeuwijk en ZZF bestuurslid Pim van der Waal voor hun inzet. Zonder hen was dit evenement niet mogelijk geweest!

Het is niet langer mogelijk om duckjes te kopen. Wel kunt u ons steunen door direct te doneren.