Jan Lammers ZZF Rally 2017

De Jan Lammers ZZF Rally heeft dit weekend het geweldige bedrag van € 115.954,- opgebracht. 

Zaterdag 7 oktober heeft het Zeldzame Ziekten Fonds (ZZF) de 12e editie van de ZZF Rally georganiseerd. Deelnemers aan de autorally steunen daarmee onderzoek naar de zeldzame ziekte PKAN (Pantothenate Kinase-Associated Neurodegeneration). PKAN is een zeer pijnlijke, erfelijke en dodelijke zeldzame ziekte. Onderzoeker, mevrouw Ody Sibon, van het UMC Groningen nam sprakeloos en zeer dankbaar de cheque in ontvangst.

ZZF voorzitter Charles Ruijgrok was zeer verheugd dat met deze opbrengst een belangrijke bijdrage kan worden geleverd aan onderzoek naar het medicijn tegen de zeldzame aandoening PKAN.

Met een record aantal equipes is de Jan Lammers ZZF rally vanaf de Efteling, die dit jaar haar 65 jarig jubileum viert, gestart. Bijzondere auto’s, modern dan wel klassiek stonden aan de start op het Efteling Theaterplein. Kinderen met een zeldzame ziekte die verbleven in Villa Pardoes hebben de rallyrijders uitgezwaaid. Het was een magische gezicht. Er werd een spannende route met diverse rallyproeven gereden, uitgezet door rallyuitzetter Jan Berkhof. De route ging via een unieke “pit stop” bij het klooster Sint-Catharinadal, waar zusters voor een rondleiding en uitleg zorgden, naar de finish op vliegbasis Volkel. Diverse ambassadeurs en gasten die het ZZF een warm hart toedragen waren aanwezig. Jan Lammers, Bas van Werven, Gaston Starreveld, Jan Kees de Jager en Jan Peter Balkenende reden mee.

Jan Lammers, enthousiast ambassadeur van het ZZF: “Het Zeldzame Ziekten Fonds is een geweldige organisatie die zich inzet voor een belangrijk maatschappelijk probleem. Bovendien weet ik als trouwe deelnemer hoe leuk de ZZF Rally is. Aan een evenement als dit verbind ik graag mijn naam!”.

Het Zeldzame Ziekten Fonds strijdt al tegen zeldzame ziekten sinds 2005. Zij zamelt geld in voor wetenschappelijk onderzoek, geeft bekendheid aan zeldzame ziekten en organiseert lotgenotencontactdagen.

Op 6 oktober 2018 kunnen rallyliefhebbers deelnemen aan de 13e editie van de Jan Lammers ZZF Rally. Inschrijven is al mogelijk via: dit inschrijfformulier

 

 

 

 

 

 

Uitslag Jan Lammers ZZF rally 2017