Jan Lammers ZZF Rally 2018

Het Zeldzame Ziekten Fonds organiseert op zaterdag 6 oktober de 13e editie van de ZZF Rally.

Dé autorally voor het goede doel onder autoliefhebbers. Bent u er dit jaar (weer) bij?

Jan Lammers en het Zeldzame Ziekten Fonds nodigen u, mede namens de loyale sponsoren: State of Art, Porsche Centrum Rotterdam, Van Dillen Techniek, ABS Schadeherstel en Steltman Juwelier graag uit om mee te rijden. U steunt een mooi doel!

Veelzijdig autocoureur Jan Lammers is al jaren ambassadeur van het ZZF en weet hoe leuk én belangrijk deze rally is. Als kind was hij al te vinden op Rob Slotemaker’s slipschool en op 16- jarige leeftijd maakte hij zijn race debuut op Zandvoort. Sindsdien heeft Jan nationale en internationale kampioenschappenop zijn naam staan en nam hij deel aan meerdere Formule 1- kampioenschappen. Dit jaar reed hij voor Racing Team Nederland de 24 uur van Le Mans. In zijn rijke carrière voor de 24ste keer!

De vorige editie van de Jan Lammers ZZF Rally was een absoluut succes waarbij het waanzinnige bedrag van netto € 115.954 voor onderzoek naar de erfelijke en dodelijke zeldzame ziekte PKAN werd geworven. Samen met u hopen we dit te evenaren. Na de bijzondere finish vorig jaar op Vliegbasis Volkel zullen we dit jaar starten vanaf de vliegbasis, waar uw rijkunsten meteen getest worden. De ochtendroute voert u verder door de bosrijke omgeving over prachtige wegen. Voor de lunch verwachten wij u bij het monumentale Airborne Museum. “Beleef de Slag om Arnhem alsof je er midden in zit. Het Airborne Museum ‘Hartenstein’ in Oosterbeek brengt iedereen terug naar het jaar 1944”. Voordat u naar de finish rijdt wordt uw rijvaardigheid getest op het terrein van de Politieacademie te Lelystadmet behendigheid en precisie proeven. De finish is bij golf- en jachtclub Dorhout Mees te Biddinghuizen, waar u na de borrel kunt genieten van een smakelijk buffet.

De rally zal worden uitgezet door Berkhof Car Events, organisator van vele bekende rally’s. Jan Berkhof en zijn team verzorgen voor u een interessante, goed uitgezette rally in de mooie provincies Brabant,Gelderland en Flevoland. Zowel de beginnende rallyrijder als de ervaren rijder zal plezier en uitdaging vinden in de toer- of de sportklasse. Er wordt gebruik gemaakt van diverse kaartleessystemen, zoals de bol-pijl, kaartfragmenten met ingetekende punten en fotoherkenning.

Babylevens redden!
Door snellere diagnose van de levensbedreigende infectieziekte Meningitis.

Dit jaar komt de opbrengst van de rally ten goede aan onderzoek naar Meningitis. Deze infectieziekte is een acute, levensbedreigende ontsteking van de beschermende membranen rondom de hersenen en het ruggenmerg, de zogeheten hersenvliezen. Aangezien de ontsteking zich dicht bij de hersenen en het ruggenmerg bevindt, wordt de aandoening beschouwd als een medisch spoedgeval. De ziekte wordt veroorzaakt door infectie met virussen, bacteriën of andere micro-organismen. Bacteriële meningitis is een ernstige ziekte die blijvende beschadiging van de hersenen of zenuwen kan veroorzaken. Soms treedt beschadiging van omliggende structuren zo snel op (binnen 12 uur) dat het leven van de patiënt al niet meer te redden is op het moment dat de diagnose wordt gesteld. Naar schatting ontwikkelen circa 10 tot 20 vroeggeboren kinderen (couveusekinderen)in Nederland per jaar Meningitis. Van deze kinderen overlijdt 25 tot 30% aan de gevolgen van deze vreselijke ziekte!

Hoe eerder de ziekte wordt herkend, hoe beter de prognose. Helaas is vroege herkenning vooral bij deze groep kinderen lastig. Vaak is het kind in de acute fase te ziek en te instabiel voor de ruggenprik. Dit, gecombineerd met het ontbreken van specifieke symptomen, geeft een verhoogd risico op restverschijnselen van de ziekte zoals doofheid, epilepsie, slechtziendheid, problemen in de motorische ontwikkeling of ernstige neurologische schade. In het ergste geval kan het ontbreken van de vroegtijdige diagnose leiden tot overlijden.

Het onderzoek, dat zal worden uitgevoerd bij het AUMC/VUmc, richt zich op de ontwikkeling van nieuwe methodes om de diagnose sneller te kunnen stellen.

Door een snellere diagnose kunnen babylevens worden gered! Helpt u mee dit onderzoek te ondersteunen?

Programma Jan Lammers ZZF Rally 2018:
08.00 Ontvangst Vliegbasis Volkel
09.00 Welkomstwoord en briefing
09.30 Start ZZF Rally traject 1
11.30 Lunch Airborne Museum
13.00 Start ZZF Rally traject 2
15.00 Politieacademie Lelystad
16.00 Finish eerste equipes Dorhout Mees
17.00 Diner, veiling en loterij
19.00 Cheque uitreiking
20.00 Einde dag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DE INSCHRIJVING IS GESLOTEN

Inschrijven

PDF Inschrijfformulier Jan Lammers ZZF Rally 2018

Sponsoren Jan Lammers ZZF Rally 2018