Jan Lammers ZZF Rally 2019

Jan Lammers ZZF Rally

Zaterdag 5 oktober 2019

Het Zeldzame Ziekten Fonds organiseert op zaterdag 5 oktober de 14e editie van de ZZF Rally.

Dé autorally voor het goede doel onder autoliefhebbers!

De onlangs tot sportief directeur ‘Dutch Grand Prix’ benoemde Jan Lammers verbindt, als ambassadeur van ZZF, al jaren met trots zijn naam aan deze rally. Hij weet hoe belangrijk én hoe leuk het is om mee te rijden. Jan Lammers is geboren in Zandvoort, een echt kind van het circuit. Hij debuteerde in 1979 in de Formule 1 en reed in totaal 23 Grand Prix’. Won in 1988 als coureur de 24H van Le Mans en was deelnemer aan de Dakar-rally. Tegenwoordig is hij ook autosport-analist van de NOS Studio Sport.

Jan Lammers en het Zeldzame Ziekten Fonds nodigen u, mede namens de sponsoren: State of Art, Porsche Centrum Rotterdam, Van Dillen Techniek, ABS Schade herstel en Steltman Juwelier graag uit om mee te rijden. U steunt een mooi doel!!

De vorige editie van de Jan Lammers ZZF Rally was een absoluut succes waarbij het waanzinnige bedrag van netto € 109.069,- voor onderzoek naar de levensbedreigende infectieziekte Meningitis werd geworven.

Samen met u willen we dit jaar opnieuw een mooi bedrag behalen.

Start – Vliegbasis Volkel

Door het enthousiasme van de rallyrijders van vorig jaar starten we opnieuw vanaf Vliegbasis Volkel. Deze vormt, samen met de Vliegbasis Leeuwarden, de laatste Main Operating Bases (MOB) van de Koninklijke Luchtmacht.

Uw rijkunsten op dit unieke terrein worden meteen getest. De ochtendroute voert u verder over prachtige wegen door de bosrijke omgeving van Noord-Brabant en Gelderland.

Lunch – Gallery Aaldering

Voor de lunch verwachten wij u bij Gallery Aaldering in Brummen. Dit familiebedrijf is uitgegroeid tot één van de grootste dealers van klassieke auto’s van Europa. Er staan c.a. 350 auto’s op voorraad, verdeeld over vier verdiepingen, waarin ook een Grand Café en ruimtes voor zakelijke bijeenkomsten zijn ondergebracht.

De middagroute biedt u verrassende en uitdagende rallyproeven; uw passie voor rallyrijden wordt zeker beloond.

Finish – Porsche Centrum Rotterdam

Voordat de Porsche-dealer in Rotterdam verhuist naar een fraai nieuw pand aan de A20 in de Spaanse Polder, zijn wij verheugd nog op de Autostrada te mogen finishen. Na een gezellige borrel kunt u hier genieten van een smakelijk buffet.

De rally zal worden uitgezet door Jan Berkhof en zijn team van Berkhof Car Events; organisator van vele bekende rally’s. Zowel de beginnende rallyrijder als de ervaren rijder zal plezier in de tour- of de uitdagende sportklasse beleven. Er wordt gebruik gemaakt van diverse kaartleessystemen, zoals de bol-pijl, kaartfragmenten met ingetekende punten en fotoherkenning.

Aan de ZZF Rally doen jaarlijks veel bedrijven mee. U kunt startbewijzen kopen voor u en uw zakelijke relaties. Mochten uw relaties niet beschikken over een klassieke of bijzondere automobiel, dan kan het Zeldzame Ziekten Fonds hierin faciliteren.

Help couveusebaby’s met bloedvergiftiging overleven!

Dit jaar gaat de opbrengst van de rally naar onderzoek bij couveusekinderen met sepsis. Sepsis (bloedvergiftiging) is een acuut ontstane ernstige bacteriële infectie. Bij couveusekinderen is de afweer nog niet ontwikkeld waardoor de infectie zich snel door het hele lichaam verspreidt. Daarom is deze ziekte juist bij deze vroeggeboren baby’s zo ernstig. Van de circa 1.500 te vroeggeboren kinderen per jaar ontwikkelt ongeveer 25% sepsis. Het sterftecijfer binnen deze groep is hoog; jaarlijks overlijden er 75 van deze kwetsbare kinderen in Nederland!

Wereldwijd is sepsis één van de meest voorkomende oorzaken van overlijden op couveuseafdelingen. Dit sterftecijfer ligt zo hoog omdat er tot op heden geen accurate diagnostische testen zijn die sepsis in een vroeg stadium kunnen herkennen. Hierdoor wordt sepsis bij een aanzienlijk deel van de zieke baby’s pas laat herkend, waardoor de behandeling bij deze kinderen te laat wordt ingezet, wat desastreuze gevolgen kan hebben.

Bij patiënten met een bloedvergiftiging daalt de bloeddruk snel waardoor vitale organen zoals het hart, de hersenen, de lever en nieren ernstige schade oplopen omdat ze te weinig bloed en zuurstof krijgen. Kinderen die sepsis hebben overleefd hebben vaak levenslang – pijnlijke – blijvende gevolgen naast mogelijke verlamming, epilepsie en hersenbloedingen. Vaak moeten ze op heel jonge leeftijd al veel belastende operaties ondergaan.

Kinderarts Dr. Tim de Meij: “Sepsis is een nachtmerrie voor de ouders, maar ook voor de behandelend kinderarts; machteloos zie je toe hoe een kind steeds sneller verzwakt en mogelijk komt te overlijden.”

Het is dus extreem belangrijk dat sepsis in de toekomst sneller wordt herkend; nog vóórdat het kind ziekteverschijnselen ontwikkeld. Hoe eerder de diagnose gesteld wordt en hoe eerder behandeld wordt, hoe groter de kans op overleven zonder restschade. Er is nu nog geen goede methode beschikbaar om sepsis vooraf te voorspellen, de ziekte wordt daardoor pas herkend als de couveusebaby klachten heeft. Vaak is het al te laat om het zieke kind te redden….

Het onderzoek waar de opbrengst van de rally naar toe zal gaan wordt uitgevoerd door Amsterdam UMC (VUmc en AMC). Het richt zich op de ontwikkeling van een methode om de diagnose voor deze dodelijke ziekte op tijd te kunnen stellen door middel van bloedonderzoek.

Doel van het onderzoek is om sepsis bij couveusekinderen de wereld uit te helpen. Door een snellere diagnose kunnen kinderlevens worden gered!

Helpt u mee dit onderzoek te ondersteunen?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De nacht voorafgaand aan de rally, dus van 4 op 5 oktober, kan er worden overnacht in een hotel vlakbij de startlocatie.

In eerste instantie zullen kamers worden geboekt in het Van der Valk Hotel Uden. Als daar geen kamers meer beschikbaar zijn, zullen er kamers beschikbaar zijn in het Teugel Resort Uden. Beide hotels liggen op circa 10 minuten rijafstand van de startlocatie.

Als u wilt overnachten kunt u via ons een 1- of 2-persoonskamer reserveren voor € 79,- per overnachting, inclusief ontbijt. U kunt uw reservering doorgeven via: info@zzf.nl. De kosten voor de hotelovernachting dienen in het hotel zelf te worden voldaan.

Aanmelden Jan Lammers ZZF Rally 2019 – zaterdag 5 oktober

Inschrijven

 

Sponsoren ZZF Rally 2019