Jan Lammers ZZF Rally 2019

ZZF-rallyteams rijden in 2018 wéér een ton bij elkaar

Met een hart van goud en pure passie voor mooie auto’s stonden zaterdag 6 oktober 2018 ruim 170 rallydeelnemers aan de start van de Jan Lammers ZZF Rally.

 

 

 

 

 

 

Het Zeldzame Ziekten Fonds (ZZF) organiseerde zaterdag 6 oktober de 13e editie van de ZZF Rally. Op de bijzondere locatie Vliegbasis Volkel werden de gasten al vroeg ontvangen voor de start, waar hun rijkunsten meteen werden getest. De ochtendroute voerde door een bosrijke omgeving naar het monumentale Airborne Museum. Voordat de rallyrijders de finish op golf- en jachtclub Dorhout Mees bereikten, werd eerst hun rijvaardigheid getest op het terrein van de Politieacademie Lelystad.

Voor altijd in ons hart, slaap zacht lieve Angelique

Deelnemers steunden dit jaar onderzoek naar de levensbedreigende infectieziekte Meningitis. Jaarlijks worden in Nederland ongeveer 20 vroeggeboren kinderen getroffen door Meningitis, in Europa zijn het er ongeveer 1.000. Van deze kinderen overlijdt 25 tot 30% aan de gevolgen hiervan! Een trouwe rallyrijder verloor zijn dochter Angelique aan deze vreselijke ziekte. Tijdens een indrukwekkende film vertelde Anne zijn verhaal “de ambulance reed weg met mijn dochter, maar ik mocht niet mee…..”

De film kunt u hier kijken.

Autocoureur en NOS Formule 1-commentator Jan Lammers is al jaren ambassadeur van het ZZF en weet uit ervaring hoe belangrijk deze rally is, daarom verbindt hij graag zijn naam hieraan. Diverse ambassadeurs en prominente gasten, zoals Rob Geus, Gaston Starreveld, Jan Kees de Jager, Bas van Werven reden ook mee. Jan Peter Balkenende, die het Zeldzame Ziekten Fonds een warm hart toedraagt, was ook aanwezig.

 

 

 

 

 

 

Na afloop van de dag namen voorzitter Charles Ruijgrok, Jan Lammers en Bas van Werven met trots en dankbaarheid de cheque in ontvangst met het geweldige bedrag van €109.069,-. Het bedrag is inmiddels opgelopen tot €111.000,-., dit door schenkingen achteraf. Kinderarts/onderzoeker Dr. Tim de Meij, verbonden aan het AUMC/VUmc Amsterdam was sprakeloos.

 

De stichting Zeldzame Ziekten Fonds strijdt al sinds 2005 tegen zeldzame ziekten. Zij zamelt geld in voor wetenschappelijk onderzoek, geeft bekendheid aan zeldzame ziekten en organiseert lotgenotencontactdagen.

 

 

ZZF in de Media

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 5 oktober 2019 kunnen rallyliefhebbers deelnemen aan de 14e editie van de Jan Lammers ZZF Rally.

Inschrijven

 

Sponsoren ZZF Rally 2018