Nationale Postcode Loterij

NATIONALE POSTCODE LOTERIJ

 

De Postcode Loterij steunt goede doelen op verschillende manieren. 149 goede doelen krijgen jaarlijks een vaste bijdrage. Deze organisaties kunnen ook in aanmerking komen voor een extra schenking voor een bijzonder project of een bijdrage uit het Droomfonds. Dit fonds is bedoeld om moedige, impactvolle, baanbrekende initiatieven een kans te geven. Daarnaast ontvangt ieder jaar een aantal organisaties een eenmalige bijdrage.

 

Bijzonder project Stichting Zeldzame Ziekten Fonds

Ongeveer één miljoen Nederlanders heeft dagelijks te maken met een zeldzame aandoening. Stichting Zeldzame Ziekten Fonds richt zich als enige fondsenwervende organisatie op onderzoek naar en naamsbekendheid voor ruim 6.000 zeldzame ziekten, en op het welzijn van mensen met een zeldzame ziekte. Hiermee heeft de stichting een overkoepelde functie voor honderden kleine stichtingen gericht op één specifieke zeldzame ziekte in Nederland. Omdat gezinnen met een familielid met een zeldzame ziekte er niet gemakkelijk op uit kunnen organiseert de stichting lotgenotencontactdagen voor de doelgroep. Een lotgenotencontactdag is een volledig verzorgde dag aangepast en afgestemd op mensen met een zeldzame ziekte. Met de loterijbijdrage breidt de stichting het aantal lotgenotencontactdagen landelijk uit via vijftien nieuwe lokale steunpunten gerund door één patiënt en lokale vrijwilligers. De komende drie jaar bereikt het fonds dankzij de bijdrage van de Postcode Loterij jaarlijks 5.000 mensen met een zeldzame ziekte via de lotgenotencontactdagen waardoor waardevolle kennisuitwisseling in een veilige en ontspannen omgeving plaatsvindt.

Lees meer

Ook Stichting Zeldzame Ziekten Fonds helpen? Speel dan mee door je bestaande loten van de VriendenLoterij te oormerken aan Stichting Zeldzame Ziekten Fonds, nieuwe loten te kopen via de VriendenLoterij of deel te nemen aan de Nationale Postcodeloterij.

Vriendenloterij Postcodeloterij