Recordopbrengst ZZF Rally voor onderzoek naar non-Hodgkin-lymfoom

Jan Lammers maakt nieuwe recordopbrengst ZZF Rally bekend

De ‘Jan Lammers ZZF Rally 2016’, alweer de 11 editie van de ZZF Rally van het Zeldzame Ziekten Fonds, heeft dit weekend een recordbedrag opgebracht van bijna 117.000 euro voor onderzoek naar non-Hodgkin-lymfoom. Hiermee werd de opbrengst van vorig jaar – 101.400 euro – ruimschoots overtroffen. Bernhard van Oranje, oprichter van Lymph&Co, nam sprakeloos en dankbaar de cheque in ontvangst.

image009image010

Prominente Nederlanders, waaronder voormalig minister-president Jan-Peter Balkenende, voormalig Formule 1-coureur Gijs van Lennep, smaakpolitieagent Rob Geus, radiopresentator Bas van Werven en Gaston Starreveld van de Postcode Loterij, reden, mee.

image011

Vanaf het hart van de Efteling, reden in totaal bijna 80 equipes een prachtige rallyroute door het Brabantse en Noord-Limburgse land. Bij Raceway Venray werd een aantal rallyproeven afgenomen, én mochten de rallyrijders even helemaal los op het circuit. Een jongensdroom, óók voor de vele deelnemende dames. De finish was bij Villa Pardoes waar gezinnen met een ernstig, soms levensbedreigend ziek kind van 4 tot en met 12 jaar, kunnen genieten van een onbezorgde vakantieweek.

image012

ZZF voorzitter Charles Ruijgrok was zeer verheugd dat met deze opbrengst een forse bijdrage kan worden geleverd aan onderzoek naar een zeldzame aandoening.

De opbrengst van de 11e ZZF Rally gaat namelijk volledig naar fundamenteel onderzoek naar non-Hodgkin-lymfoom – een zeldzame vorm van lymfklierkanker.

In 2013 werd bij Bernhard van Oranje non-hodgkinlymfoom gediagnostiseerd, waarna hij Lymph&Co heeft opgericht om geld in te zamelen voor fundamenteel onderzoek naar lymflierkanker. In Nederland wordt jaarlijks bij 20 nieuwe patiënten per 100.000 inwoners, dat wil zeggen zo’n 3.000 tot 4.000 nieuwe patiënten per jaar, de diagnose non-Hodgkin-lymfoom gesteld en er 1.000 per jaar overlijden ondanks de intensieve behandelmethodes.

Lymph&Co streeft er samen met het Zeldzame Ziekten Fonds naar om financiering van fundamenteel onderzoek mogelijk te maken en meer aandacht te genereren voor deze vorm van kanker.

Het Zeldzame Ziekten Fonds strijdt al tegen zeldzame ziekten sinds 2005. Zij zamelt geld in voor wetenschappelijk onderzoek, geeft bekendheid aan zeldzame ziekten en organiseert lotgenotencontactdagen.

Op 7 oktober 2017 kunnen rallyliefhebbers deelnemen aan de 12e editie van de Jan Lammers ZZF Rally.

[layerslider id=”11″]