ZZF RIB Rally

WIE VAART ER MEE? SCHRIJF JE IN….
Op zaterdag 18 juni organiseert het ZZF een indrukwekkend nieuw event: de ZZF RIB Rally, i.s.m. John Biesheuvel Watersport (de RIB boten) & Berkman. In dit weekend van Vaderdag, nodigen we vaders en hun kind met een zeldzame ziekte uit voor een plaats in een van de RIB boten voor een spectaculaire tocht over de Maas vanuit de haven in Barendrecht. Het uitgangspunt van deze rally is om kinderen met een zeldzame ziekte een onvergetelijke dag met hun vaders te bezorgen. Waarbij ze zich voor heel eventjes niet meer ziek hoeven te voelen.

Rigid Inflateable Boat – RIB
Een RIB is een supersnelle boot waarmee spectaculaire tochten over het water gemaakt kunnen worden. Voor deze dag worden 4 RIB boten ingezet die snelheden van boven de 100 km/h kunnen behalen. Op de boot zitten geen gordels, maar wel voldoende mogelijkheden om jezelf goed vast te houden.

Het voorlopige programma (o.v.b., houdt altijd FB, Twitter en de website www.zzf.nl in de gaten) is als volgt:

  • 9.30 uur ontvangst bij de Marinahaven in Barendrecht.
  • Vanaf 10.00 uur wordt er ieder uur (10.00u, 11.00u,12.00u en 13.00u) 1 groep kinderen met hun vader in de RIBS geholpen.
  • De RIBs varen telkens een rondje over de Oude Maas (+/- 30 min). Na iedere ronde komen de boten terug en wisselen de kinderen en begeleiders met de volgende groep.
  • Afsluiting met een hapje en een drankje
  • 14.00 uur einde programma

rib_rally

Evenemententerrein
Per heat kunnen slechts een beperkt aantal kinderen met hun vader aan boord van de RIBs. Je bent vanaf 9.30 uur welkom maar je hoort vooraf voor welke heat je bent ingedeeld. De dag zelf staat in het teken van lotgenotencontact. Aan de waterkant is er voor de broertjes en zusjes, opa’s & oma’s en mama’s uiteraard ook van alles te beleven. Voor koffie en wat lekkers wordt gezorgd. Neem een stoeltje of je picknick kleedje mee. Wij zorgen voor gezellige muziek. Er zijn dames van KIBEO (Kinderopvang Barendrecht) aanwezig om de kinderen te schminken en te voorzien van glitter tatoeages. We hebben ook leuke oud Hollandse spelletjes.

Voorwaarden voor deelname
Deelname is helaas niet voor iedereen geschikt. Voor alle deelnemers is een reddingsvest aanwezig maar we stellen een zwemdiploma verplicht. Ook hanteren we een minimum leeftijd van 7 jaar voor deelname. Op de boten kunnen geen rolstoelen. Kinderen moeten zelfstandig kunnen zitten. Ook dient er ter plaatse door de ouders een vrijwaringsclausule te worden getekend. Bij harde regen kan er niet worden gevaren.

Ga je mee? Meld je dan nu aan door het onderstaand inschrijfformulier in te vullen via onze site. Broertjes en/of zusjes mogen ook meevaren, meld deze aan via het opmerkingenveld.