Verslag Nieuwjaarsduik

[layerslider id=”2″]

Een blauwe lucht met een zonnetje en een record aantal deelnemers waren de succesingrediënten voor de Zeldzame Nieuwjaarsduik 2016. In knalrode shirts zwaaiden en sprongen de deelnemers op de feestelijke muziek van ‘Het is weer een mooie dag’ (Vliegerlied) om zich op te warmen. Daarna liepen zij op de muziek van ‘Happy New Year’ van Abba richting zee, waarbij de laatste meters rennend werden afgelegd.

Echter de meeste deelnemers doken niet om ‘zomaar’ iets leuks te doen op Nieuwjaarsdag. Zij doken mee om zieke kinderen te helpen. Tim van den Enden overleed bijvoorbeeld op jonge leeftijd aan Sanfilippo, een stofwisselingsziekte die de hersenen aantast. Zijn vader Jan had het volgende te zeggen: “Voor Tim kwam de oplossing te laat, maar ik kan nog wel andere kinderen helpen. Daarom duik ik ieder jaar mee!”

Deelnemers konden zich laten sponsoren door familie en vrienden. Gezamenlijk haalden zij zo het recordbedrag van € 15.000,- op. Met dit bedrag wordt wetenschappelijk onderzoek naar zeldzame ziekten mogelijk gemaakt. Dit jaar waren dat naast Sanfilippo onder andere het Marshall-Smith Syndroom (ontwikkelingsachterstand en onverklaarbare botbreuken) en het Nefrotisch syndroom (nierziekte die kinderen treft). Met dit bedrag zal het Zeldzame Ziekten Fonds ook bijzondere dagen organiseren, waarbij alles wordt gedaan om een glimlach op het gezicht van zieke kinderen te toveren.

Na afloop konden de deelnemers een heerlijke kop chocomelk halen bij Beachclub The Bing. Ook werd Telma Billar als winnaar van de verkleedprijs bekend gemaakt. Zij was uitgedost als papegaai. Dat de jury haar kostuum per abuis aanduidde als “warmbloedige pinguïn” deerde gelukkig haar niet. Zij won een verzorgde lunch voor 2 personen bij Beachclub The Bing

De Zeldzame Nieuwjaarsduik is mede mogelijk gemaakt door; van den Bos Flowerbulbs, Greenco Tommies snoeptomaten, Zuidkoop Natural Products, Maurits Consultancy, Beachclub The Bing, Knijnenburg Producties, de Bruijn en Tak Vastgoedmanagement en Friesland Campina.