VriendenLoterij vervult hartenwens van Maarten uit Hardenberg

Amsterdam, 18 februari 2016 – Een grote verrassing voor Maarten Visser uit Hardenberg van de VriendenLoterij. Stichting Zeldzame Ziekten Fonds deed een aanvraag bij het VriendenFonds voor een opknapbeurt van het Volkswagenbusje van Maarten.  

Iselle van Ruijven (Fondsenwerver Zeldzame Ziekten Fonds: “Maarten is beperkt door zijn zeldzame aandoening: Lesch Nyha, waardoor hij zichzelf zou verwonden en zit dan ook vastgebonden. Ondanks dit syndroom geeft Maarten zeldzame ziekten een gezicht met zijn grote glimlach. Zijn passie is beeld, geluid én zijn Volkswagenbusje. Zijn grootste wens is een ‘gepimpte’ bus waar hij met zijn begeleiders ritjes in kan maken. Een vorm van vrijheid die onbetaalbaar is. Maarten zijn positieve instelling wordt op deze wijze beloond en zal hem kracht geven zijn aandoening te aanvaarden en te blijven genieten van wat wel kan. Dankzij het VriendenFonds kunnen we Maarten zijn hartenwens in vervulling laten gaan.”

Maarten ontving uit handen van Madeleen Driessen, ambassadrice Zeldzame Ziekten Fonds, een cheque om zijn drommwens in vervulling te laten gaan.
Maarten Visser & zijn familie: “Wat geweldig! We zijn er letterlijk sprakeloos van. Maarten zijn droomwens wordt hiermee werkelijkheid, bedankt VriendenLoterij en Zeldzame Ziekten Fonds.”

Over de VriendenLoterij
De VriendenLoterij steunt maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug geven, zodat zij voluit mee kunnen doen in de samenleving en een volwaardig leven kunnen leiden. Ook steunt zij mensen in hun ambitie om een bijdrage aan de maatschappij te leveren. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk. Deelnemers van de loterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen goed doel mee te spelen. Inmiddels speelt bijna een half miljoen Nederlanders mee voor 49 goede doelen en ruim 3.200 clubs en verenigingen in Nederland. Sinds 1998 is ruim 730 miljoen euro aan goede doelen geschonken. Organisaties zoals KWF Kankerbestrijding, Fonds Gehandicaptensport, Alzheimer Nederland en Jantje Beton ontvangen jaarlijks een bijdrage. www.vriendenloterij.nl