ZZF Kompanendag

Kompanen Rotterdam gaan door het vuur voor elkaar maar ook voor zeldzaam zieke kinderen!

 

 

 

 

 

Vrijdag 11 januari nodigde deze groep Rotterdamse ondernemers zeldzaam zieke kinderen uit voor een avond uit. De Kompanen leveren graag een mooie bijdrage aan het plezier van zieke kinderen! Een goede start van het nieuwe jaar; na alle feestdagen met familie en vrienden, gewoon weer met beide benen op de grond, omdat het ook anders kan zijn.

Vrijdagavond. Kompanen onder elkaar. Samen met 20 kids van Stichting Zeldzame Ziekten Fonds en hun ouders. Warme choco. Klein ritje. Blijdorp. Aapies blij. Een wandeling met lampions naar het verblijf van de dikhuiden. Even gedag zeggen bij en een verhaal over de olifanten. Daarna op het winterplein lekker snavelen en marshmallows roosteren. Gewoon top. Apfelstrudel als toetje, gesproken gedicht als hart onder de riem voor de reis naar huis. Een warm bad aan reacties van ouders en kinderen. Supertrots dat we dit hebben gedaan. Je werd gemist.

“Dus geef je naaste een knuffel, ‘t mag.”

#zzf #blij #blijdorp #ziekzijnisstom #rotterdam #kompanen #mooi #gedicht #olifanten #aapies

Zie hier de mooie film van deze avond, de beelden spreken voor zich. Met hartelijke dank aan: Van Baarsen Videography

 

 

 

 

 

Gedicht van Tomas de Paauw:

Gegroet, In onze groen-witte stad

En nogmaals welkom vanuit, Blijdorp. Een gelegenheid waarvan elke kompaan blij wordt Jij wordt, niet enkel in het licht gezet Je wordt gevierd omdat je niks behalve enkel zelf een lichtje bent Je bent Dapper als een superman En mooier dan elke bloem Je bent sterker dan een superheld Voor mij ben jij een kampioen Dus ik groet je, deze avond met een lach Want ik ben trots op ons, dus geef je naaste een knuffel, ’t mag ’t Mag, ja ik mag je En omdat woorden soms te kort schieten is een knuffel soms makkelijker En soms, wilt ook dat niet lukken Maar dan branden we een lichtje in de nacht en zijn we met z’n allen gelukkig. Gelukkig, gelukkig ben je bij me. Vanavond ben ik niet enkel jouw kompaan maar ben je ook de mijne Ik zei, gelukkig, gelukkig ben je bij me Vanavond ben ik niet enkel jouw kompaan maar ben je ook de mijne ”