<

ZzweeF mee met ZZF!

Zweefvliegen, zo vrij als een vogel,

    hoog boven de prachtige duinen van Noordwijk

 

Op zaterdag 8 september kunnen kinderen met een zeldzame ziekte de unieke ervaring beleven van het zweefvliegen. Het ZZF nodigt jullie uit mee de lucht in te gaan.

Zweef je mee? Meld je aan voor deze unieke kans!

De vluchten worden mogelijk gemaakt door de Kennemer Zweefvlieg Club in Noordwijk. De Kennemer Zweefvlieg Club vliegt vanaf vliegveld Langeveld in de duinen bij Noordwijk. Er wordt gevlogen met zweefvliegtuigen die ‘kisten’ worden genoemd met een vleugelspanwijdte van 17 meter.

Zweefvliegen is het vliegen in een vliegtuig zonder motor. Het vliegtuig vliegt hetzelfde als een doorsnee vliegtuig, alleen heeft het vliegtuig geen aandrijving van een motor. Het zweefvliegtuig wordt de lucht ingetrokken met hulp van een lier. Deze lier trekt het vliegtuig door middel van een lange kabel de lucht in en brengt het vliegtuig tot een hoogte van ongeveer 400 meter, dan begint het zweven en het avontuur pas echt.

Zonder thermiek zal de vlucht een minuut of 7 duren. Met thermiek iets langer. Dit alles is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden.

Programma – zaterdag 8 september
De kinderen ontvangen een eigen tijd om te vliegen, deze tijd zal variëren tussen 10.00 uur en 18.00 uur. De dag wordt verdeeld in 2 groepen, een ochtend en middag groep. Ouders, broertjes & zusjes zij zeer welkom om te komen kijken.

Voorwaarden voor aanmelden kinderen met een zeldzame aandoening:
Minimale leeftijd: 6 jaar
Minimale lengte: n.v.t.
Maximale lengte: 2 meter
Minimaal gewicht: n.v.t.
Maximaal gewicht: 105 kg

Kinderen in een rolstoel of kinderen die niet zelfstandig kunnen lopen/staan hoeft geen belemmering te zijn om mee te kunnen vliegen. Met de hulp van ouders en/of begeleiders van het evenement kan er in het zweefvliegtuig plaatsgenomen worden.

Kinderen moeten het besef hebben van wat er gaat gebeuren en zelf kunnen communiceren. Een vlucht duurt ongeveer 5 tot 8 minuten, de kinderen moeten dus lichamelijk en verstandelijk in staat zijn om ongeveer 5 tot 8 minuten zelfstandig, alleen (uiteraard met piloot) in een zweefvliegtuig te zitten. De vucht is met een kind en de piloot, er vliegen geen ouders mee.

Vliegveld
De activiteiten vinden plaats op een vliegveld. De regels van de luchtverkeerswet zijn hier van kracht.

Adres
Kennemer Zweefvlieg Club
Vogelaardreef 21, 2204 AA Noordwijk
https://www.kzc.nl/

WE ZITTEN VOL, MAAR HANTEREN WEL EEN RESERVELIJST.

Iinschrijven voor Zzweef mee met ZZF!

Sponsoring
Evenementen voor kinderen met met een zeldzame ziekte kunnen niet worden georganiseerd zonder de nodige steun van bedrijven en particulieren.

Voor het evenement ‘ZzweeF mee met ZZF!’ is ook nog steun nodig. Helpt u mee? Voor € 250,-  sponsort u het evenement, steunt u het Zeldzame Ziekten Fonds én mag u, met 1 persoon, een zweefvliegvlucht meemaken!

ZzweeF mee met ZZF! wordt gesponsord door:

Bakker van Maanen uit Rijnsburg

Belisol ramen en deuren uit Leiden

Poptop Campers uit Noordwijkerhout

 

 

 

 

 

Ook sponsor worden van dit evenement? Voor € 250,-  sponsort u het evenement, steunt u het Zeldzame Ziekten Fonds én mag u, met 1 persoon, een zweefvliegvlucht meemaken! Wij plaatsen uw logo op onze website www.zzf.nl.

Sponsor Zzweef mee met ZZF!