Belastingvoordeel

Voor een periodieke schenking aan Stichting Zeldzame Ziekten Fonds hoeft u tegenwoordig niet meer naar de notaris. U kunt eenvoudig gebruik maken van een door de belastingdienst opgestelde overeenkomst van periodieke gift. Door het invullen van deze overeenkomst steunt u ons minimaal 5 jaar voor een vast bedrag per jaar. Hiermee verzekert u ons voor een langere periode van inkomsten en kunnen wij kinderen met een zeldzame ziekte nog beter helpen.

Bruto schenking Tariefgroep Uw belastingvoordeel U betaalt netto ZZF ontvangt
€ 120 38% € 46 € 74 € 120
€ 120 42% € 50 € 70 € 120
€ 120 52% € 62 € 58 € 120

U kunt het totaalbedrag van de donatie per jaar volledig aftrekken van de belasting. Hierdoor kunt u een hoger bedrag schenken terwijl u netto hetzelfde doneert als u met jaarlijkse giften zou doen zonder overeenkomst.  In onderstaande tabel kunt u aan de hand van uw belastingtarief zien wat een schenking u netto kost.

Middels het donatieformulier geeft u aan welk bedrag u periodiek wilt doneren. Als u ons voor minimaal 5 jaar steunt komt u in aanmerking voor het volledige belastingvoordeel. Na ontvangst van uw donatieformulier sturen we u een overeenkomst van periodieke gift in 2-voud. U mag 1 exemplaar zelf houden. Het andere exemplaar ontvangen we graag getekend van u retour.