ZZF in uw testament

U kunt het Zeldzame Ziekten Fonds als begunstigde laten opnemen in uw testament. Wanneer u het Zeldzame Ziekten Fonds reeds steunt, en u deze steun na uw leven wilt voortzetten, kan dit ook door het ZZF in uw testament op te nemen. 

Vormen van nalaten
U bepaalt uiteraard zelf welk deel van uw nalatenschap naar het ZZF gaat. U kunt uw nalatenschap op twee manieren in uw testament opnemen:

Erfstelling: Naast uw familieleden kunt u in uw testament ook goede doelen als erfgenaam benoemen. U kunt in uw testament bepalen welk deel van uw nalatenschap naar het ZZF gaat. Bij het executeren van uw testament zal het door u bepaalde deel van uw bezittingen toekomen aan ZZF.
Legaat: Een legaat is een vast geldbedrag of een bepaald bezit dat u nalaat aan het ZZF. Het kan bijvoorbeeld gaan om roerende zaken of een vast geldbedrag dat u in uw testament toewijst aan het Zeldzame Ziekten Fonds.

Bedanken
Heeft u het ZZF opgenomen in uw testament of overweegt u dit binnenkort te doen? Dan horen wij dat graag van u zodat wij u hiervoor bij leven kunnen bedanken. Wij informeren u dan over het werk van het ZZF. Ook horen we graag welke verwachtingen en wensen u heeft met betrekking tot uw nalatenschap, zodat wij hier rekening mee kunnen houden. U kunt hiervoor contact opnemen met het Zeldzame Ziekten Fonds.