Geld inzamelen met een actie

Ieder kind met een zeldzame ziekte verdient het om onbezorgd te genieten! Daarom wil het Zeldzame Ziekten Fonds meer lotgenotencontactdagen zoals naar de Efteling, naar een dierenpark of onze ZZF Sint Verbindt Rally organiseren. Helaas gaat dat niet zomaar. De steun van mensen zoals jij is hard nodig!

Via onze website kan iedereen die interesse heeft geld inzamelen door middel van een actie. Je kunt hierbij denken aan een buurtfeest, koekjes bakken, of hardlopen voor het goede doel. Een actie opzetten is echt heel eenvoudig. We vinden het vooral belangrijk dat mensen iets doen wat ze leuk vinden en dat we samen zeldzame ziekten iets meer onder de aandacht kunnen brengen.

Jacqueline en Evy Venneman hebben bijvoorbeeld meegedaan met de Meppel City Run en hiermee € 350,- ingezameld. Dit bedrag werd mede mogelijk gemaakt door:

– Familieleden en vrienden;
– Collega’s van basisschool De Hoeksteen;
– Tennisvereniging ATV Alblasserdam;
– P. de Jong B.V.;
– Technisch Tekenbureau Heelta.

Jacqueline en Evy lijden zelf aan een zeldzame ziekten en hebben aan verschillende van onze lotgenotencontactdagen deelgenomen. Zij wilden dolgraag iets voor het Zeldzame Ziekten Fonds terugdoen. Fantastisch dat ze dit gedaan hebben!

Een ander voorbeeld is Aimée de Heij uit groep 5. Zij heeft osteogenesis imperfecta (OI), een broze bottenziekte die als gevolg heeft dat je botten snel breken. Aimée besloot om geld in te zamelen voor het Zeldzame Ziekten Fonds, omdat zij vindt dat wij goede dingen doen. Samen met haar moeder heeft ze speculaaspoppen verkocht. Het resultaat was maar liefst € 793,- voor het goede doel. Bedankt voor het inzamelen, Aimée!

 

Ken je iemand die het inzamelen van geld door middel van een actie leuk zou vinden? Of heb je misschien zelf interesse? We horen graag van je!

Het Zeldzame Ziekten Fonds ontvangt geen overheidssteun en is dus volledig afhankelijk van de donaties en giften van fondsen, particulieren en bedrijven. Persoonlijke acties van onze achterban zijn enorm belangrijk voor het inzamelen van geld. Daarnaast werken onze directeur en het bestuur geheel onbezoldigd en zijn onze organisatiekosten gering. Het geld dat je inzamelt wordt dus altijd goed besteed.

Verder helpen we je graag bij het organiseren van je activiteit. We kunnen bijvoorbeeld brochures en andere hulpmiddelen geven ter ondersteuning. Ook kunnen we met je brainstormen over de mogelijkheden. Neem contact met ons op en wij gaan graag met je in gesprek! Je kunt ook direct een actiepagina aanmaken. Om een actiepagina aan te maken moet je je eerst registreren. Dat gaat heel eenvoudig via de onderstaande link.

Maak een actiepagina aan