Start uw eigen inzamelactie

Met uw inzet kunt u geld inzamelen voor kinderen met zeldzame ziekten. U kunt een sportprestatie laten sponsoren, verkoop uw zelfgebakken koekjes, of vraag een donatie in plaats van een verjaardagscadeau. Met het geld dat u inzamelt, kunnen we kinderen onbezorgd laten genieten. Bijvoorbeeld door het organiseren van lotgenotencontactdagen, uitjes naar pret- en dierenparken of onze onze ZZF Sint Verbindt Rally. Helaas gaat dat niet zomaar. Uw steun is hard nodig!

Start je actieHoe werkt het?

Lopende acties

Bekijk de acties van mensen die je voorgingen

Jacqueline en Evy Venneman

Jacqueline en Evy Venneman hebben meegedaan met de Meppel City Run en hiermee € 350,- ingezameld. Dit bedrag werd mede mogelijk gemaakt door:

– Familieleden en vrienden;
– Collega’s van basisschool De Hoeksteen;
– Tennisvereniging ATV Alblasserdam;
– P. de Jong B.V.;
– Technisch Tekenbureau Heelta.

Jacqueline en Evy lijden zelf aan een zeldzame ziekten en hebben aan verschillende van onze lotgenotencontactdagen deelgenomen. Zij wilden dolgraag iets voor het Zeldzame Ziekten Fonds terugdoen. Fantastisch dat ze dit gedaan hebben!

Aimée de Heij

Een ander voorbeeld is Aimée de Heij uit groep 5. Zij heeft osteogenesis imperfecta (OI), een broze bottenziekte die als gevolg heeft dat je botten snel breken. Aimée besloot om geld in te zamelen voor het Zeldzame Ziekten Fonds, omdat zij vindt dat wij goede dingen doen. Samen met haar moeder heeft ze speculaaspoppen verkocht. Het resultaat was maar liefst € 793,- voor het goede doel. Bedankt voor het inzamelen, Aimée!

Hoe werkt het?

Leuk dat u voor ZZF in actie komt. Er zijn vele leuke manieren om geld in te zamelen. U kunt een sportprestatie laten sponsoren, verkoop uw zelfgebakken koekjes, of vraag een donatie in plaats van een verjaardagscadeau.

Hoe kun je een actie aanmaken?

1. Bedenk met welke actie u geld wilt inzamelen.

2. Bedenk of u alleen of samen met anderen een inzamelactie wilt starten. Met een team kut u een nog groter netwerk benaderen. Bepaal wanneer uw actie plaatsvindt of hoe lang deze duurt en hoeveel geld u wilt inzamelen. Dan bent u klaar om uw persoonlijke pagina aan te maken.

3. Kies voor ‘Start uw actie’, maak een account aan en log in.

4. Maak dan je actie aan. Bedenk een pakkende titel en beschrijf waarom u in actie komt. Vul ook uw streefbedrag in. Doe eventueel eerst een donatie aan uzelf, want een goed voorbeeld doet goed volgen. Dit is natuurlijk niet verplicht.

5. Trek aandacht en deel uw pagina met zoveel mogelijk bekenden. Dat kan via e-mail, WhatsApp, Facebook en andere sociale mediakanalen. Vraag familie, vrienden en collega’s om jou te sponsoren en bedank ze hier voor. Laat uw vrienden weten waarom u juist voor ZZF in actie komt.

6. Ga dan aan de slag met het organiseren van uw actie.

Bent u er klaar voor? Maak dan nu uw eigen actiepagina aan.

Waarom is mijn persoonlijke actie nodig?

Het Zeldzame Ziekten Fonds ontvangt geen overheidssteun en is dus volledig afhankelijk van de donaties en giften van fondsen, particulieren en bedrijven. Persoonlijke acties van onze achterban zijn enorm belangrijk voor het inzamelen van geld. Daarnaast werken onze directeur en het bestuur geheel onbezoldigd en zijn onze organisatiekosten gering. Het geld dat u inzamelt wordt dus altijd goed besteed.

Verder helpen we u graag bij het organiseren van uw activiteit. We kunnen bijvoorbeeld brochures en andere hulpmiddelen geven ter ondersteuning. Ook kunnen we met u brainstormen over de mogelijkheden. Neem contact met ons op en wij gaan graag met u in gesprek!

Start je actie