Jan Lammers ZZF Rally 2020/2021

De Jan Lammers ZZF rally heeft een nieuwe datum:

Zaterdag 6 november 2021

Alle aanmeldingen van 2020 zijn gegarandeerd. Wij zitten vol.

Mocht u zich willen aanmelden voor 6 november 2021 dan kunnen wij u op reservelijst zetten. Wij houden u op de hoogte wanneer er een plek beschikbaar is.

We kijken er naar uit jullie 6 november te mogen ontvangen.

Aanmelden

_______________________________________________________________________________________________________________

Jan Lammers ZZF Rally – zaterdag 3 oktober

In de persconferentie van maandagavond 28 september zijn de aangescherpte maatregelen in verband met de toename van de coronabesmettingen bekend gemaakt. Wij hebben hierin een gezamenlijke verantwoordelijkheid die ons tot onze grote teleurstelling en spijt heeft doen besluiten de Jan Lammers ZZF Rally 2020 van zaterdag 3 oktober niet door te laten gaan.

Het Zeldzame Ziekten Fonds keek er net als alle rijders naar uit om de 15e editie van deze rally en het 15 jarig bestaan van de Stichting te vieren en het onderzoek: “de mortaliteit en de kwaliteit van leven van kinderen met leukemie verbeteren. Het richt zich op de ontwikkeling van een methode om nare, dodelijke complicaties sneller op te sporen en sneller te behandelen, zodat de sterfte door complicaties omlaag kan worden gebracht “, te steunen.

Wij stellen de Jan Lammers ZZF rally uit naar een datum in het voorjaar en verwelkomen alle rallyrijders graag in goede gezondheid aan de start. Zodra wij meer informatie hebben, hoort u van ons.

_______________________________________________________________________________________________________________

We zijn trots en verheugd dat alle startplekken ingevuld zijn, we zitten vol.

Wat is er nou leuker dan in een mooie auto het prachtige Nederland te verkennen, andere autoliefhebbers te ontmoeten en tegelijkertijd een bijdrage te leveren aan een goed doel? De ZZF Rally heeft al deze ingrediënten in zich voor een onvergetelijke dag.

Zaterdag 3 oktober organiseert het Zeldzame Ziekten Fonds voor het 15e jaar de ZZF autorally. Aan de rally doen schitterende klassieke dan wel bijzondere auto’s mee. Jan Lammers en het Zeldzame Ziekten Fonds nodigen u, mede namens de sponsoren: State of Art, Porsche Centrum Rotterdam, Van Dillen Techniek, ABS Autoherstel, Arbo Advies Nederland, Fastlane Exclusive, ENAG en Steltman Juwelier graag uit om mee te rijden. Mocht de rally, corona gerelateerd, toch niet gereden worden, ontvangt u het volledige inschrijfgeld retour of wij garanderen u een startplek voor de ZZF Rally 2021. Uw steun is nodig en wordt enorm gewaardeerd. Ex-coureur Jan Lammers verbindt, als ambassadeur van het ZZF, al jaren met trots zijn naam aan de rally. Hij weet hoe belangrijk én hoe leuk het is om mee te rijden. De vorige editie van de Jan Lammers ZZF Rally stond garant voor een record opbrengst van netto 125.000 euro. We reden om onderzoek te steunen voor een snellere diagnose van de zeldzame aandoening Sepsis (bloedvergiftiging) bij couveusekinderen.

Start – Vliegbasis Volkel

Door het enthousiasme en de fijne samenwerking met Vliegbasis Volkel in de afgelopen 3 jaar “vieren” we de start van onze jubileumeditie graag – nog éénmaal – vanaf Vliegbasis Volkel. Uw rijkunsten op dit unieke terrein worden meteen getest.

Lunch – De Zwaluwenberg

Voor de lunch ontvangen wij u bij “De Zwaluwenberg” in Hilversum waar wij te gast zijn bij de Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht (IGK). Vanaf 1946 is het in gebruik gegeven aan de Inspecteur Generaal en zijn staf. Veel van de inrichting en aankleding van de Zwaluwenberg herinnert nog aan de dertig jaar waarin Prins Bernhard hier als Inspecteur-Generaal der krijgsmacht ‘de dienst uitmaakte’.

Finish – Louwman Museum

Na een waardevolle rallydag finisht u bij het prachtige Louwman Museum in Den Haag; dé plek met één van de mooiste collecties automobielen ter wereld. Wij ontvangen u feestelijk met een borrel en u kunt genieten van een smakelijk buffet verzorgd door House of Lords Catering. De rally wordt uitgezet door Berkhof Car Events; organisator van vele bekende rally’s. Zowel de beginnende rallyrijder als de ervaren rijder zal plezier in de tour- of de uitdagende sportklasse beleven. Er wordt gebruik gemaakt van diverse kaartleessystemen, zoals de bol-pijl, kaartfragmenten met ingetekende punten en fotoherkenning.

Sterftecijfer kinderen met complicaties leukemiebehandeling moet omlaag!

Dit jaar gaat de opbrengst van de rally naar onderzoek bij kinderen met leukemie. Jaarlijks krijgen in Nederland ongeveer 150 kinderen leukemie (bloedkanker). Diagnostiek en behandeling hiervan vindt sinds enkele jaren gecentraliseerd plaats in het Prinses Maxima Centrum in Utrecht. Overleving van kinderkanker, een zeldzame aandoening, is de afgelopen decennia verbeterd. Deze verbetering komt voornamelijk door ontwikkeling van nieuwe chemotherapieën vormen van radiotherapie en chirurgie. Echter bijna de helft van deze kinderen krijgt tijdens de behandeling ernstige complicaties, zoals infecties en ontstekingen van bloed, hersenen, botten en slokdarm.

Deze complicaties zijn het gevolg van de behandeling met chemotherapie, waardoor de afweer verzwakt en kinderen vatbaar worden en mogelijk komen te overlijden.

Ook als kinderen deze complicaties overleven zijn de langetermijngevolgen vaak ernstig en invaliderend. Hierbij valt te denken aan hersenschade, langdurige opnames en een fors negatieve impact op de kwaliteit van leven. Op basis van eerder door ZZF gesteund onderzoek naar infecties (bloedvergiftiging)bij couveusekinderen blijkt dat de oorsprong hiervan voornamelijk de darm is. Hier zitten veel goede maar ook potentieel schadelijke bacteriën, die infectieuze complicaties kunnen geven. De kennis die we bij deze groep hebben opgedaan gaan we nu ook toepassen bij kinderen met leukemie. Zij hebben een verminderde afweer (door de leukemie zelf of door de chemotherapie) waardoor ze een groter risico hebben op complicaties, in die zin zijn er overeenkomsten. Het onderzoek waar de opbrengst van de rally naar toe zal gaan wordt uitgevoerd door het Prinses Maxima Centrum in Utrecht in samenwerking met UMC Utrecht en Amsterdam UMC.

Doel van het onderzoek is de mortaliteit en de kwaliteit van leven van kinderen met leukemie te verbeteren. Het richt zich op de ontwikkeling van een methode om nare, dodelijke complicaties sneller op te sporen en sneller te behandelen, zodat de sterfte door complicaties omlaag kan worden gebracht.

Overnachten vrijdag 2 oktober:

  • U kunt een kamer reserveren, vooraf aan de rally, in één van de hotels vlakbij de startlocatie (Van de Valk en Teugelresort UDEN). Mocht u een kamer wensen, dan horen wij dit graag in een reactie naar info@zzf.nl of u belt met 06-36488272.
  • Wanneer wij helaas genoodzaakt zijn om de ZZF Rally te annuleren zullen de kosten van de hotelreservering voor uw rekening zijn. Deze zullen aan u worden gefactureerd. U bent natuurlijk vrij om wel van de overnachting gebruik te maken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reglement Jan Lammers ZZF Rally:

ZZF Jan Lammers 2020 Reglement pagina 1

ZZF Jan Lammers 2020 Reglement pagina 2