ZZF RIB Rally 2018

De ZZF Rib Rally, met ruim 9300 euro voor “Vaar voor Saar” groot succes.

– Kinderen met een zeldzame ziekte genieten
in RIB boten op het water –

Op zaterdag 16 juni, de dag vóór Vaderdag, vond de 3e editie van de ZZF RIB Rally plaats. Tijdens deze RIB Rally, mede georganiseerd door Berkman Tankstations en John Biesheuvel Watersport, waren vaders met hun zoon of dochter met een zeldzame ziekte te gast bij Recreatiepark De Oude Maas in Barendrecht voor een bijzondere dag uit.

Met 9 supersnelle RIB boten, die snelheden van boven de 100 km/h kunnen behalen, heeft iedereen een spectaculaire tocht beleefd. Behalve dat het natuurlijk erg spannend was voor de kinderen (en ouders), leverde het vooral veel lachende gezichten op. Ook op de wal was het enthousiasme groot en werd er met veel plezier gekeken naar de boten waarin de kinderen én hun vaders de grootste lol hadden. Tijdens de lunch, waar poffertjes, hamburgers -vanaf de onderzeeboot BBQ- en ijsjes op het menu stonden, kon iedereen genieten van een spetterende waterskishow.

De dag gaf een grote glimlach waardoor kinderen even vergeten dat ze ziek zijn!

Dit jaar werd er speciaal gevaren voor de tweejarige Sara uit Dordrecht. Zij heeft de ongeneeslijke aangeboren spierziekte MDC1A. Kinderen met deze ziekte hebben door spierslapte moeite met dingen die vaak zo normaal zijn: kruipen, zitten, lopen en soms zelfs ademen. Kinderen met MDC1A worden daarom over het algemeen niet oud.
Sara viert deze week haar derde verjaardag en opende daarom samen met oud wethouder Lennart van der Linden van de Gemeente Barendrecht het evenement feestelijk door het oplaten van een tros ballonnen.

Onze DANK aan alle schippers, donateurs, vrijwilligers en sponsoren: ADTS Schaay-AV Herman den Blijker Pure Zuivere Koffie & Thee De IJswinckelAlbert Heijn Van der Poel Dordrecht Belastingadvieskantoor Fiscaliset Rib Varen Rotterdam Skytools MTS Euro Products Hoek en Blok accountants belastingadviseurs juristen ABB Bouwgroep Uitvaartverzorging RidderkerkDevelopers.nl GelukkigOndernemen.NU Autoservice Van Liere Ron Meijer Marine Services Gaaf verhuur Scylla Richard Kiefte Skippy Meubel Dordrecht Autocentrum CharloissePoort sjaak visserij.

Foto’s met dank aan: Ingmar Fotografie

Nieuwsberichten geplaatst:

http://barendrechtnu.nl/nieuws/barendrecht/26392/zzf-rib-rally-2018-op-de-oude-maas-voor-kinderen-met-een-zeldzame-ziekte

https://barendrechtsdagblad.nl/51054-2/

https://www.deschakelbarendrecht.nl/nieuws/algemeen/39686/-foto-lachende-gezichten-in-snelle-boten