Dam Tot Damloop 2015 – Verslag

[layerslider id=”6″]

Wie heeft er ooit gehoord van Epidermolysis Bullosa, of Cystic Fibrosis? En wie komt op voor de belangen van mensen met Huntington of Sanfilippo? Bijna een miljoen Nederlanders hebben te maken een van de duizenden zeldzame ziekten die er zijn. Maar medicatie of behandeling is zelden mogelijk en informatie nauwelijks voorhanden. Het is om deze reden dat het Zeldzame Ziekten Fonds dit jaar weer meedeed met de Dam Tot Damloop.

We hebben dit gedaan in samenwerking met de Vereniging van Huntington. Huntington is een erfelijke ziekte die bepaalde delen van de hersenen aantast. Zij uit zich o.a. in onwillekeurige bewegingen die langzaam verergeren en een verscheidenheid van psychiatrische symptomen, waaronder persoonlijkheidsveranderingen en verstandelijke achteruitgang. Wij bedanken hen voor de prettige samenwerking en de uitstekende organisatie.

Verder heeft het bedrijf Fortes Import met een team van renners meegedaan en ons gesteund met een zeer mooie en welkome donatie!

Eenentwintig renners hebben ons uiteindelijk geholpen bij het doel minimaal € 15.000 op te halen.  De 16 lange kilometers van hartje Amsterdam naar de finish in Zaandam waren hierbij slechts het topje van de ijsberg. Zij hebben zich maandenlang ingezet door zich door familie, vrienden en andere sponsoren te laten steunen. En met succes, want we hebben maar liefst € 17.000 opgehaald. Renners, bedankt voor deze bijzondere prestatie! Hierdoor kunnen wij het komende jaar nog meer onderzoek naar zeldzame ziekten mogelijk maken.

Leave a Reply