Filmmiddag voor Westlandse kinderen met een zeldzame aandoening

De herfstvakantie begon voor Westlandse kinderen met een zeldzame aandoening wel heel bijzonder.

RT Westland organiseert voor 2e maal filmmiddag voor kinderen met zeldzame aandoening

Na een succesvolle eerste editie in 2018 is op woensdag 23 oktober door Ronde Tafel Westland samen met het Zeldzame Ziekten Fonds een filmmiddag in WestlandTheater de Naald georganiseerd. In de Rabozaal werd de film Everest: de jonge Yeti gedraaid voor Westlandse kinderen met een zeldzame aandoening. Een geheel verzorgde middag met popcorn en een drankje waarbij alle zorgen even werden vergeten. Er werd zelfs voor vervoer en begeleiding gezorgd, waarvan onder meer de bewoners uit de Nederhof in Honselersdijk dankbaar gebruik van maakten.

Tijdens de tweede editie van het Round Table Café in de Oude Kerk van Naaldwijk van RT Westland werd geld opgehaald voor het Zeldzame Ziekten Fonds. Met deze opbrengst kunnen lokaal kinderen met een zeldzame aandoening worden geholpen. Het Zeldzame Ziekten Fonds en hun gasten zijn bijzonder dankbaar voor deze middag ‘even al je zorgen vergeten’ en voor de samenwerking met RT Westland en danken alle bezoekers aan het Round Table Café die deze filmmiddag mogelijk hebben gemaakt.

Het Zeldzame Ziekten Fonds helpt mensen met een zeldzame ziekte. Dit doet zij door geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek, door bekendheid te geven aan zeldzame ziekten en door het faciliteren van lotgenotencontact. Er zijn 6.000 – 8.000 zeldzame ziekten. In Nederland heeft 1 miljoen mensen met een zeldzame ziekte te maken.

Ronde Tafel Westland bestaat uit jonge ondernemende Westlandse mannen tot 40 jaar. Al een halve eeuw ontstaan binnen dit zichzelf vernieuwende ledenbestand hechte vriendschappen, worden kennis en ervaringen veelvuldig uitgewisseld en worden prachtige serviceprojecten georganiseerd.