Een vakantie aan zee voor Lucas uit Arnhem dankzij VriendenLoterij

Een vakantie aan zee voor Lucas uit Arnhem dankzij VriendenLoterij

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor de 5-jarige Lucas Michel uit Arnhem. Stichting Zeldzame Ziekten Fonds deed voor hem een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Daarmee gaat zijn hartenwens in vervulling: Lucas mag met zijn familie op vakantie naar zee.

De 5-jarige Lucas heeft de spierziekte Duchenne, een ernstige erfelijke spierziekte die de spieren aantast en verzwakt. De aangetaste spieren kunnen op den duur niet meer worden gebruikt. Yvonne Oberweis van het Zeldzame Ziekten Fonds diende voor Lucas een hartenwens in bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij: “Via Lucas’ moeder weten we dat Lucas wild wordt van de zee. Omdat Lucas zo’n doorzetter is, gunnen wij hem een mooie vakantie aan zee met zijn familie. Wij zijn blij dat we dit via het VriendenFonds kunnen realiseren.”

Madeleen Driessen, ambassadrice van het Zeldzame Ziekten Fonds (en Frau Antje van 1999-2014) verraste Lucas met de cheque. Zijn moeder reageerde geëmotioneerd en vertelt: “Lucas ziet de zee vaak op televisie en afgelopen zomer zijn we een dagje naar Zeeland geweest. Hij vond het super. Het is zijn grote droom om op vakantie ‘naar de zee’ te gaan. Dit is een geweldige verrassing voor hem!”