Jan Lammers ZZF Rally 2019 record opbrengst van 125.000 euro

Fameuse 14e editie Jan Lammers ZZF Rally

KM’S maken in de strijd tegen Sepsis  

 “machteloos toezien hoe een kind steeds sneller verzwakt en mogelijk komt te overlijden”

Het Zeldzame Ziekten Fonds (ZZF) organiseerde zaterdag 5 oktober de 14e editie van de Jan Lammers ZZF Rally.

Autocoureur Jan Lammers is al jaren ambassadeur van het ZZF en tevens sportief directeur ’Dutch Grand Prix’. Hij weet uit ervaring hoe belangrijk deze rally is, daarom verbindt hij graag zijn naam hieraan. Diverse ambassadeurs en prominente gasten, zoals Jan Peter Balkenende, Gijs van Lennep, Rob Geus, Gaston Starreveld, Jan Kees de Jager reden ook mee.

De opbrengst komt ten goede aan de zeldzame aandoening Sepsis. Sepsis (bloedvergiftiging) is een acuut ontstane ernstige bacteriële infectie. Bij couveusekinderen is de afweer nog niet ontwikkeld waardoor de infectie zich snel door het hele lichaam verspreidt. Daarom is deze ziekte juist bij deze vroeggeboren baby’s zo ernstig. Van de circa 1.500 te vroeggeboren kinderen in NL per jaar ontwikkelt ongeveer 25% sepsis. Het sterftecijfer binnen deze groep is hoog; jaarlijks overlijden 75 van deze kwetsbare kinderen in Nederland en circa 3500 kinderen in Europa!

Kinderarts Dr. Tim de Meij: “Sepsis is een nachtmerrie voor de ouders, maar ook voor de behandelend kinderarts; machteloos zie je toe hoe een kind steeds sneller verzwakt en mogelijk komt te overlijden.”

Het onderzoek wordt uitgevoerd door Amsterdam UMC (VUmc en AMC). Het richt zich op de ontwikkeling van een methode om de diagnose voor deze dodelijke ziekte op tijd te kunnen stellen door middel van bloedonderzoek. Door een snellere diagnose kunnen kinderlevens worden gered!

U kunt hier de film zien die tijdens de ZZF rally is getoond: Film Sepsis

Alle deelnemers van de 90 equipes stonden al vroeg aan de start. Op de bijzondere locatie Vliegbasis Volkel werden de gasten ontvangen, waar hun rijkunsten meteen werden getest. De ochtendroute voerde door een fraaie omgeving naar Gallery Aaldering, een familiebedrijf uitgegroeid tot een van de grootste dealers van klassieke auto’s van Europa. De finish was bij het gastvrije Porsche Centrum Rotterdam.

Hierbij de link naar de deelnemende auto’s met dank aan de fotografie van Production Boss.

Na afloop van de dag namen voorzitter Charles Ruijgrok en Jan Lammers met trots en dankbaarheid de cheque in ontvangst met het geweldige bedrag van € 125.000,- Kinderarts/onderzoeker Tim de Meij, verbonden aan het AUMC/VUmc Amsterdam, was sprakeloos.

 

 

 

 

 

 

De stichting Zeldzame Ziekten Fonds strijdt al sinds 2005 tegen zeldzame ziekten. Zij zamelt geld in voor wetenschappelijk onderzoek, geeft bekendheid aan zeldzame ziekten en organiseert lotgenotencontactdagen.

Zie hier het Jan Lammers ZZF Rallyboek 2019

Op 3 oktober 2020 kunnen rallyliefhebbers deelnemen aan de jubileumeditie; de 15e editie van de Jan Lammers ZZF Rally.

Aanmelden Jan Lammers ZZF Rally 2020 – zaterdag 3 oktober

Inschrijven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sponsoren en vrijwilligers ZZF Rally 2019

Pfizer

Pfizer Rare Disease/Zeldzame Ziekten zet zich in om de levens van de zeldzame-ziekten-gemeenschap baanbrekend te veranderen door levensveranderende innovaties, vertrouwde partnerschappen en een niet aflatende passie. Net als voorgaande jaren ondersteunt Pfizer de Jan Lammers Zeldzame Ziekten Fonds rally en helpen een aantal collega’s als vrijwilliger langs het parcours mee vanwege het goede doel waar het ZZF  voor staat.

Porsche Centrum Rotterdam

Net als voorgaande jaren ondersteunt ook Porsche Centrum Rotterdam het ZZF. Dit jaar verzorgen zij, tijdens de Jan Lammers rally en de aankomende Sint Verbindt rally, het gehele parkeer traject op de verschillende locaties.

Wij zijn alle vrijwilligers, sponsoren, bedrijven, fotografen, vrienden en vriendinnen zeer dankbaar voor hun inzet en jaarlijkse betrokkenheid.